Kunnen we nog zonder Smartphone?

Enige tijd geleden kwam ik een leuk artikel tegen op FrankWatching van Désirée Battjes. Haar conclusie: “De mens-telefoon-hechting is uit de hand gelopen”. Ik ben het daar volledig mee eens.

 

Je kunt inderdaad niet om je heen kijken, of je ziet wel iemand op zijn smartphone turen. Zie ook onderstaande video… slaat de spijker op zijn kop!

Tijden zijn veranderd. We zijn meer en meer in ons zelf gekeerd, en zijn alleen nog ‘Sociaal’ via ons scherm(pje) via Facebook, WhatsApp e.d. We laten dan vooral weten, aan onze ‘vrienden’, hoe leuk leven we hebben. Like je even?

Eerlijk is eerlijk, ik was zelf ook jaren vergroeid met mijn telefoon en social media. Maar ik heb enkele maanden geleden het punt bereikt dat ik helemaal klaar ben met mijn telefoon en social media. Niet dat ik het geheel de rug toe heb gekeerd (kan ook niet als eigenaar van een Internetbureau), maar de tijd dat ik continue mijn Facebook & Twitter checkte is voorbij.

Look up!

Ik kijk weer om mij heen, en heb meer oog voor de medemens in real life ipv digitaal. Ik cluster mijn werkzaamheden  om mijn tijd optimaal te besteden en kijk ochtends en eind vd middag een keer op mijn telefoon/social media kanalen. Ik gebruik mijn telefoon vooral waar voor deze bedoeld is (bellen, gebeld worden) en ik heb een mooie voicemail wanneer ik mijn telefoon niet kan of wil opnemen. Daarnaast heb ik sinds kort een handig hulpmiddeltje om mijn telefoon vooral in mijn broekzak te houden;

Mijn horloge zorgt ervoor dat mijn telefoon in mijn zak blijft
Als mijn telefoon gaat of andere notificaties/berichten komen binnen, dan word ik via mijn horloge hierop geattendeerd. Nu zul je zeggen, dan zit je toch de hele dag op je horloge te turen? Dat is niet zo. Als ik word gebeld, of er komt een bericht binnen op mijn telefoon (Die de gehele dag op ‘stil’ staat), dan geeft mijn horloge een lichte trilling. Een blik op mijn horloge is genoeg om te zien wie/wat het is, en om te besluiten of ik mijn telefoon uit mijn broekzak haal, of niet. Dit is besluit is binnen 0,05 seconde genomen. 😉

Het bevalt mij tot dus ver prima! Wat een rust! Ik heb weer ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????ouderwets oog voor de omgeving en de medemens om mij heen. Het is lente! Alles staat weer in bloei, de vogeltjes fluiten vrolijk hun lied en op het station is ‘van alles’ te zien!

Maarja… dat zie je natuurlijk alleen maar als je niet op je schermpje zit te turen!

* Op het station is ‘van alles’ te zien.
Mooie muurschildering! ;-)