Mijn grootste sportieve uitdaging

2 januari 2019

Oke dan. Ik kom er niet meer onderuit. Wil ik ook niet 🙂 We gaan het gewoon doen! Oktober 2019 ga ik de grootste sportieve uitdaging van mijn leven aan. De Iron Viking. De zwaarste marathon – volgens kenners – van de wereld.

42.5 km met meer dan 100 obstakels. Na 6 Strong Viking Runs (5x 19km en 1x 13km), een Bruggenloop (15km) en een Dam tot Dam (16km) loop is het tijd voor een “echte” uitdaging.  Ik heb vanaf vandaag dus 10 maanden om mij voor te bereiden op deze monsterrun.

Via deze blog houd ik de ontwikkeling van mezelf bij. Hoe het gaat mbt de voorbereiding, mijn gevoel op dat moment, mijn conditie en mijn trainingsschema. De planning is om ieder week de nodige krachttrainingen in de sportschool te doen om straks in oktober enigszins normaal met wat snelheid over de obstakels te komen. Daarnaast 1x per week een afstand te lopen. Te beginnen bij 6 km en zo op te voeren naar een afstand van max 35 km.

Het wordt een hele uitdaging. Ik ga met plezier naar de sportschool, heb daar geen stok achter de deur voor nodig. Viking Runs loop ik graag en met plezier, hoe zwaar ze ook zijn. Het is alleen zo dat ik hardlopen op zich dus niet leuk vind. Ik vind het saai. Toch zal ik iedere week moeten hardlopen om straks in oktober 42.5 km aan te kunnen.

Ik zie binnen de Iron Viking als grootste uitdaging eigenlijk niet de meer dan 100 obstakels (alhoewel..OMG), en de afstand is natuurlijk een flinke uitdaging. Hetgeen mij nu echt een beetje zorgen baart is de tijd. De 42.5 km moet namelijk worden afgelegd in 7.5 uur.

Dat lijkt misschien ruim maar doorgaans loop ik de 19km versie in 3 tot 3.5 uur. Als je dat verdubbelt zit je al gauw op 7 uur, neem daarbij in het achterhoofd dat je normaal gesproken altijd vertraagd naarmate de uren verstrijken.

Het is dus noodzaak een goed tijdsplan te maken van waar ik wil zijn op welk tijdstip. Een goed horloge is daarom noodzakelijk. Die moet ik nog even scoren. Iemand tips? Hij moet wel tegen een stootje, water en modder kunnen 🙂

Keep you posted!

Ooorah!
Mario

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Aftellen!

0Weken0Dagen

Laatste Blogs

Training 2019

Week 1 – 2019
Woensdag 2 januari: uurtje krachttraining
Donderdag 3 januari: uurtje krachttraining
Zaterdag 5 januari: uurtje krachttraining
Zondag 6 januari: 10 KM hardlopen + krachtraining

Wat is het?

Meer over mij

 

Iron Viking?

De Iron Viking is door vele media en deelnemers omschreven als de zwaarste marathon ter wereld: 42km met meer dan 100 obstakels! Het is de ultieme uitdaging voor obstacle runners en/of sporters die ervan houden fysiek en mentaal tot het uiterste te gaan!

De Iron Viking vindt ieder jaar plaats in alle landen waarin Strong Viking actief is. Deelnemers lopen in totaal drie rondes van 20km, 14km en 8km en overwinnen hier de meest uitdagende hindernissen gebaseerd op het Viking tijdperk!

Ben jij een obstacle runner, commando, ultra-runner, bootcamper/crossfitter, triatleet of andere allround sporter? Test je fysieke en mentale fitheid en verdien de meest gewilde medaille en tevens bieropener op aard! Let op, de maximaal te lopen tijd voor de Iron Viking is 7,5 uur, tevens wordt er een cut off tijd gehanteerd!

Iron Viking?

De Iron Viking is door vele media en deelnemers omschreven als de zwaarste marathon ter wereld: 42km met meer dan 100 obstakels! Het is de ultieme uitdaging voor obstacle runners en/of sporters die ervan houden fysiek en mentaal tot het uiterste te gaan!

De Iron Viking vindt ieder jaar plaats in alle landen waarin Strong Viking actief is. Deelnemers lopen in totaal drie rondes van 20km, 14km en 8km en overwinnen hier de meest uitdagende hindernissen gebaseerd op het Viking tijdperk!

Ben jij een obstacle runner, commando, ultra-runner, bootcamper/crossfitter, triatleet of andere allround sporter? Test je fysieke en mentale fitheid en verdien de meest gewilde medaille en tevens bieropener op aard! Let op, de maximaal te lopen tijd voor de Iron Viking is 7,5 uur, tevens wordt er een cut off tijd gehanteerd!